Wil een reactie geven of heb je nuttige tips voor andere, laat het ons weten en gaan we het gebruiken op de site.
Reactie plaatsen
Reacties
Christophe Van Gelder
5 jaar geleden
Beste,
Volgens mij heeft avocado een hoog histamine gehalte.
Mvg
Thomas
12 jaar geleden
Hallo,
Het valt me op dat op deze site erg eentonige informatie over met name E-nummers wordt gegeven.
Ik vraag me dan ook af waar dit op gebaseerd is?
Naar mijn weten worden alle E-nummers uitermate goed getest in dierproeven en laboratorium proeven. Vervolgens wordt een veilige dosis vastgesteld door het nog eens te verdunnen met een factor 100. Op basis hiervan gaat men ervan uit dat langdurig gebruik van E-nummers niet ongezond is.
Ik weet dat er een tendens is richting natuurlijke producten, wat in principe niet slecht is. Toch is het belangrijk om te weten dat de wetenschap momenteel de toegepaste E-nummers niet als ongezond ziet. Het is te kort door de bocht om te zeggen dat E-nummers ongezond zijn.
Voorbeeld: vitamine C (ascorbine zuur) wordt soms ook als E-nummer aangegeven, afhankelijk van de functie in het product.
Jitske
12 jaar geleden
Hallo,
Bedankt voor je informatieve en mooie website! Ik las je column en dat je op zoek bent naar producten die je huid goed doen, zonder allergenen of opwekkende stoffen. Ik ben sinds een jaar bij een schoonheidsspecialiste die werkt met Dr Baumann en ben heel blij met de producten. Misschien leuk om eens te kijken op hun website, wie weet is het wat voor je! http://dr-baumann.nl/
Groet,
Jitske
melanie
12 jaar geleden
Ik zou graag wat meer recepten willen ontvangen.
Anique Muller
12 jaar geleden
Dank voor alle nuttige tips, het weekmenu ziet er altijd lekker uit, helaas mag ik ook geen melk, kaas e.d, geen vis en geen peulvruchten, geen rozijnen e.d. zodat ik er maar weinig van kan maken. Toch kijk ik er altijd even op om weer eens nieuwe ideeën op te doen.
M.A.J
12 jaar geleden
Graag ontvang ik het receptenboekje en vind het soms ook verwarrend om toch de verschillende adviezen te lezen.
De ene keer mag je wel yoghurt, avocado's, honing enz, enz,.. En de andere keer raden ze het weer sterk af :-(
Natasja de Mooij
12 jaar geleden
ik zou graag het receptenboekje willen ontvangen...
Kavse Jenny
12 jaar geleden
Ik zou ook graag het receptenboekje ontvangen
henriet wiersum
12 jaar geleden
graag wil ik het receptenboek ontvangen
heleenbreevoort
12 jaar geleden
Ik wil heel graag het receptenboek ontvangen
Tjitske Brouwer
12 jaar geleden
Ik zou graag het receptenboekje ontvangen.
m.vr.gr.,
Tjitske Brouwer
Beheerder
13 jaar geleden
Er zijn inderdaad veel tegenstrijdige lijsten het is daarom om moeilijk te bepalen wat je wel en wat niet kan eten.
Over het algemeen bevatten bananen, aardbeien, kiwi's ananas veel histamine. Meloen, kersen, pruimen, perziken, rabarber, druiven en bosbessen bevatten van nature salicylaten en kunnen daarom in combinatie met MAO-remmers een reactie geven.
Je lichamelijke conditie bepaald voor een heel groot gedeelte de mate waarin je een reactie krijgt van bepaalde voedingsstoffen. De lijst op deze site is slechts een richtlijn en de een kan wel tegen bijvoorbeeld perzikken en een ander weer niet. Zo is ook het combineren van producten ook erg belangrijk. Als ik zelf bijvoorbeeld een wijntje drink, moet ik geen chips of patat eten, gegarandeerd dat ik de volgende dag weer last krijg.
Hopelijk heb je iets aan deze informatie en wil je meer weten, kan je ook mailen naar lekkernatuurlijk@hotmail.nl
Alja
13 jaar geleden
Hallo,
Hoe kan het toch dat ik ook nu weer tegenstrijdige dingen lees.
De ene site geeft aan dat je geen avocado, meloen, mango, lamsvlees, verse vis etc. moet eten omdat het veel histamine bevat.
Op deze site lees ik dat het wel gestaan is!
Wat is nu waar en wat niet? ik kom er niet meer uit.
Hartelijke groeten; Alja
Henny
13 jaar geleden
Een hele waardevolle site, de recepten ga ik uit proberen.
Reactie plaatsen
Reacties
Beste,
Volgens mij heeft avocado een hoog histamine gehalte.
Mvg
Hallo,
Het valt me op dat op deze site erg eentonige informatie over met name E-nummers wordt gegeven.
Ik vraag me dan ook af waar dit op gebaseerd is?
Naar mijn weten worden alle E-nummers uitermate goed getest in dierproeven en laboratorium proeven. Vervolgens wordt een veilige dosis vastgesteld door het nog eens te verdunnen met een factor 100. Op basis hiervan gaat men ervan uit dat langdurig gebruik van E-nummers niet ongezond is.
Ik weet dat er een tendens is richting natuurlijke producten, wat in principe niet slecht is. Toch is het belangrijk om te weten dat de wetenschap momenteel de toegepaste E-nummers niet als ongezond ziet. Het is te kort door de bocht om te zeggen dat E-nummers ongezond zijn.
Voorbeeld: vitamine C (ascorbine zuur) wordt soms ook als E-nummer aangegeven, afhankelijk van de functie in het product.
Hallo,
Bedankt voor je informatieve en mooie website! Ik las je column en dat je op zoek bent naar producten die je huid goed doen, zonder allergenen of opwekkende stoffen. Ik ben sinds een jaar bij een schoonheidsspecialiste die werkt met Dr Baumann en ben heel blij met de producten. Misschien leuk om eens te kijken op hun website, wie weet is het wat voor je! http://dr-baumann.nl/
Groet,
Jitske
Ik zou graag wat meer recepten willen ontvangen.
Dank voor alle nuttige tips, het weekmenu ziet er altijd lekker uit, helaas mag ik ook geen melk, kaas e.d, geen vis en geen peulvruchten, geen rozijnen e.d. zodat ik er maar weinig van kan maken. Toch kijk ik er altijd even op om weer eens nieuwe ideeën op te doen.
Graag ontvang ik het receptenboekje en vind het soms ook verwarrend om toch de verschillende adviezen te lezen.
De ene keer mag je wel yoghurt, avocado's, honing enz, enz,.. En de andere keer raden ze het weer sterk af :-(
ik zou graag het receptenboekje willen ontvangen...
Ik zou ook graag het receptenboekje ontvangen
graag wil ik het receptenboek ontvangen
Ik wil heel graag het receptenboek ontvangen
Ik zou graag het receptenboekje ontvangen.
m.vr.gr.,
Tjitske Brouwer
Er zijn inderdaad veel tegenstrijdige lijsten het is daarom om moeilijk te bepalen wat je wel en wat niet kan eten.
Over het algemeen bevatten bananen, aardbeien, kiwi's ananas veel histamine. Meloen, kersen, pruimen, perziken, rabarber, druiven en bosbessen bevatten van nature salicylaten en kunnen daarom in combinatie met MAO-remmers een reactie geven.
Je lichamelijke conditie bepaald voor een heel groot gedeelte de mate waarin je een reactie krijgt van bepaalde voedingsstoffen. De lijst op deze site is slechts een richtlijn en de een kan wel tegen bijvoorbeeld perzikken en een ander weer niet. Zo is ook het combineren van producten ook erg belangrijk. Als ik zelf bijvoorbeeld een wijntje drink, moet ik geen chips of patat eten, gegarandeerd dat ik de volgende dag weer last krijg.
Hopelijk heb je iets aan deze informatie en wil je meer weten, kan je ook mailen naar lekkernatuurlijk@hotmail.nl
Hallo,
Hoe kan het toch dat ik ook nu weer tegenstrijdige dingen lees.
De ene site geeft aan dat je geen avocado, meloen, mango, lamsvlees, verse vis etc. moet eten omdat het veel histamine bevat.
Op deze site lees ik dat het wel gestaan is!
Wat is nu waar en wat niet? ik kom er niet meer uit.
Hartelijke groeten; Alja
Een hele waardevolle site, de recepten ga ik uit proberen.